YhteydenottoTalon saneeraus matalaenergiataloksi ja sen edut

• Haluatko laskea lämmityskustannuksiasi?
• Saada energiatehokkaamman talon ja todistuksen siitä?
• Muuttaa kiinteistösi suoraan matalaenergiataloksi?

Matalaenergiatalo on toimiva ja mukava asua. Voimme tehdä nykyisestä kiinteistöstäsi matalaenergiatalon saneeraamalla sen lisäämällä lämmöneristystä ja muuttamalla talosi lämmönläpäisykertoimen eli U-arvon mahdollisimman pieneksi (mitä pienempi U-arvo sitä tehokkaampi lämmöneristys).

Hyvin suunniteltu ja saneerattu matalaenergiatalo vastaa asukkaidensa tarpeisiin ja mukautuu elämänmuutoksiin. Siinä on hyvä ja helppoa asua ympäri vuoden ja kaikissa sääoloissa. Talopekkojen kautta saat myös virallisen energiatodistuksen ja u-arvon pienentymiseen liittyvän kustannussäästölaskelman, jolla näet paljonko säästät selvää rahaa.


Matalaenergiatalon edut:

Matalaenergiatalo on terveellinen

Suomalaiset oleskelevat sisätiloissa valtaosan elämästään. Suuri osa sisäilmaston aiheuttamista ongelmista ja oireista liittyy lämpötilojen ja ilmanvaihdon huonoon hallintaan. Kunnollisen eristyksen ansiosta energiatehokas koti on tasaisen lämmin ja vedoton. Tarpeenmukainen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla varustettuna auttaa pitämään sisäilmaston terveellisenä. Energiatehokkuutta ei tavoitella sisäilmanlaadun kustannuksella.

Matalaenergiatalo on taloudellinen

Matalaenergiatalon asumiskustannukset ovat huomattavasti halvemmat kuin tavallisen talon. Energian hinnannousu tuntuu vähemmän ja talon arvo säilyy. Energiatehokas kotisi saa myös virallisen energiatodistuksen, joka nostaa kiinteistösi arvoa. Hanki meidät saneeraamaan talosi ja saat hyvän kodin, virallisen energiatodistuksen kiinteistöllesi sekä laskelman tulevista säästöistä euroina.

Matalaenergiatalo antaa valinnanvapauden

Energiatehokkaan kodin koko, arkkitehtuuri ja materiaalit voidaan valita vapaammin kun lämmönläpäisykerroin on pieni, jolloin saneerattu kiinteistö vaatii vähemmän energiaa. Energiatehokas kiinteistö voidaan saneerata niin puurunkoisesta kuin kivitalostakin. Tarvittavat tekniset saneerausratkaisut sopivat kaikenlaisiin taloihin, ulkoiseiniin ja pohjaratkaisuihin. Saneeraamme talosi matalaenergiataloksi huomioiden sen arkkitehtuurin ja erityispiirteet.

Matalaenergiatalossa on vähäiset riskit

Energiatehokkaaksi saneerattuun kotiin ei tarvita mitään uusia erikoismateriaaleja, tekniikoita tai laitteita. Kaikki tarvikkeet löytyvät kaupoista ja osaaminen Talopekkojen ammattilaisilta. Tekniikan yksinkertaisuus ja itseohjautuvuus pienentävät rakennusvirheiden riskiä, tekevät talosta helppokäyttöisen ja käyttökustannuksiltaan kohtuullisen. Siksi saneeraaminen on myös turvallista pitkälle tulevaisuuteen.

Matalaenergiarakentaminen ei lisää kosteusriskejä

Matalaenergiarakentaminen ei lisää kosteusriskiä verrattuna tavanomaiseen rakentamiseen. Toteutamme talosi saneerauksen selkeiden ja kansantajuisten suunnitelmien varassa, joiden avulla varmistut talosi turvallisuudesta ja sen perusteista.

Ympäristökuormitus matalaenergiataloissa on vähäisempää

Pientalon koko elinkaaren aikaisesta ympäristökuormituksesta 80-90 % aiheutuu käytön aikaisesta energiankulutuksesta. Energiatehokkaaksi saneerattu koti kuluttaa energiaa ja kuormittaa ympäristöä huomattavasti vähemmän kuin tavallinen talo. Ympäristökuormitus vähenee edelleen, jos talossa hyödynnetään uusiutuvia energialähteitä, esimerkiksi puuta, aurinkoa ja maalämpöä. Saat näistä kauttamme energiatodistuksen, joka helpottaa myös kiinteistösi myyntiä ja nostaa sen arvoa.

Suomessa on 20 vuoden aikana rakennettu ja saneerattu satoja matalaenergiataloja tavallisille perheille. Asukkaat ovat olleet tyytyväisiä helppokäyttöisiin ja asumiskustannuksiltaan edullisiin koteihin.

Keskeisimpiä tekijöitä energiatehokkaassa kodissa ovat:

• hyvä, määräyksiä parempi lämmöneristys
• energiatehokkaat ovet ja ikkunat
• ilmatiiviit ja hengittävät rakenteet
• koneellinen ilmanvaihto tehokkaalla lämmöntalteenotolla
• energiatehokkaat sähkölaitteet ja valaistusjärjestelmä.

Kannattaa muistaa myös, että asukkaiden käyttötottumuksilla on suuri merkitys energiankulutukseen. Kahdessa samanlaisessa talossa kulutus voi olla hyvin erisuuruinen perheen koosta ja tottumuksista riippuen.


Talopekat tekee matalaenergiatalo-saneerauksia Vantaalla, Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja koko pääkaupunkiseudulla.

Matalaenergiatalosaneerauksissa vaihdamme ovet ja ikkunat energiatehokkaampiin sekä asennamme lisälämmöneristykset seiniin, kattoihin ja alapohjiin. Näin lämmönhukka vähenee ja asumisviihtyvyys paranee.

Tilaa matalaenergiatalo­saneerauksen kartoitus - ilmaiseksi!

Tarjoamme asiakkaillemme pääkaupunkiseudulla ilmaisen matalaenergiatalokartoituskäynnin. Tarkastamme rakenteet ja vuotokohdat huolellisesti, jotta voimme määritellä saneerauksen tarpeen mahdollisimman tarkkaan ja valita parhaat mahdolliset tuotteet tehtävää työtä varten. Annamme urakasta pitävän kustannusarvion, jonka perusteella voit päättää palvelumme tilaamisesta.

Tilaa ilmainen kartoituskäynti!

Ota yhteyttä ja sovi ilmainen arviointikäynti!