Yhteydenotto
Valesokkelin korjaus Helsingin, Vantaan ja Espoon alueella

• Onko kiinteistösi rakennettu 60-luvulla?
• Onko seinän puunrunkorakenne alempana kuin lattiapinta?
• Tuntuuko siltä, että seinästä tulee tunkkainen tuoksu?Syynä tuoksuun saattaa olla valesokkeli, joka on tyypillinen 1960-1990 luvun alun omakoti- ja rivitaloissa. Ammattitaitoinen valesokkelin korjaus on varma tapa varmistaa kiinteistösi arvonkehitys jatkossakin.Valesokkelin korjaus ja siihen johtavat syyt

60-luvun omakotitaloissa oli tyypillistä, että seinän puurunkorakenne lähtee alempaa kuin lattiapinta. Siellä oleva alaohjauspuu on saanut kosteutta ja alkanut homehtua. Poikkeuksetta näissä rakenteissa harvoin on tuuletusta juuri lainkaan. Näitä valesokkelin kosteus ja homevaurioita on vaikea havaita silmämääräisesti päällepäin, mutta onneksi helppo korjata jälkikäteen. Teemme vuosittain useita korjauksia ja saamme nopeasti huoneilman raikkaaksi ja valesokkelin korjaus varmistaa myös seinän vedenerityksen jatkossakin.


Huomaatko hajua sisäilmassa?

Mikäli huoneilma alkaa haista vähän tunkkaiselle tai vanhalle on syytä valesokkelin omaavassa talossa tehdä tarkastus. Valesokkelin korjaus on helppoa, mutta liian pitkäksi aikaa jäänyt korjaamattomuus voi jättää pysyviä oireita asujille. Valitettavaa on, että hajua ei välttämättä heti huomaa henkilö, joka on tottunut maakellarin hajuun.


Nopea tutkimus osoittaa usein tarpeen

Usein huoneilmasta tai rakenteesta otettu näyte paljastaa mikrobilähteen esimerkiksi sädesienen, joka levittää huoneilmaan mikrobeja ja pahimillaan näitä home ja mikrobihaittoja ei huomata ennen kuin jonkun terveys alkaa oireilla, home ja mikrobit aiheuttaa herkemmille yskää, limakalvojen ärsytystä ja pääkipuja kuumeiluja ja pitkittyessään myös laukaisee astmareaktioita, korvatulehdusta ja ihottumaa. Tällaisessa tapauksessa on tärkeää saada mikrobilähde siivottua ja valesokkelin korjaus onkin aivan ehdottoman tärkeää.

Lisäksi valesokkelin korjauksen yhteydessä parhaiten näitä alapohjan kosteusongelmia voidaan torjua salaojituksen kunnon selvittämisellä ja kunnostuksella sekä kattosadevesien oikealla ohjauksella. Tarkastamme myös, että sokkelin vierustan maa-aines on salaojasepeliä ja sokkelia vasten on nykyaikaiset vedeneristyslevyt. Mikäli ei ole, tulee ne hoitaa ensi töinä kuntoon, sillä muuten seinä vuotaa ja sisäseinä homehtuu uudestaan.


Korjaus on nopea tehdä, jolloin kaivetaan sokkelin vierustat auki ja seinäpinta pinnoitetaan ISODRÄN-levyillä, jotka toimivat samalla ulkoisesti lämmöneristeenä. Näin säästetään myös liialta sepelin käytöltä salaojituksen yhteydessä.


Valesokkelin korjaus on kustannustehokasta

Varsinainen jo homehtunut valesokkelin korjaus ja desinfiointi toteutetaan homeiset alapuut purkamalla, poistamalla ja runkotolpat katkaistaan ja paikalle asennetaan nykyaikainen termopalkki, joka on ehdottomasti paras vaihtoehto. Näin on mukavampi kävellä lattialla talvella kun ei veto ja viima käy ja lämmitys laskukin pysyy kohtuullisena. Niin, ja mikä tärkeintä: homeisen talon vuoksi ei vaaranneta omaa eikä läheisten terveyttä.

Talopekat tekee takuutyönä valesokkelin ja muiden kostuneiden ja homehtuneiden rakennusosien korjaus- ja saneerausurakoita kuten rakennusten alapohjat, seinät ja katot. Helsingin, Espoon ja Vantaan alueella.